Opțiuni de imprimare:

Rulada cu ciocolata si zmeura

Randamente12 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

O prajitura perfecta pentru o zi de nastere sau o ocazie speciala.

Pentru blat
 7 Oua
 5 Faina
 3 Cacao
 5 Zahar
 1 tsp Praf de copt
 1 Praf de sare
Pentru crema de zmeura
 100 gr Zmeura congelata/ proaspata
 4 Zahar pudra
 150 gr Crema de branza
 100 gr Mascarpone
 100 ml Smantana de frisca
Pentru ganaj si decor
 50 gr Ciocolata neagra
 80 ml Smantana de frisca
 Zmeura
 Frisca pentru decor
Pentru blat
1

Am incalzit cuptorul la 180 C. Intr-un bol am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare. Cand a inceput sa se formeze bezeaua, am adaugat treptat cate o lingura de zahar cu mixerul in continuare pornit.

2

Peste albusurile batute spuma tare, am adaugat treptat galbenusurile, unul cate unul si am amestecat cu mixerul.

3

Intr-un alt bol am amestecat faina, cacao si praful de copt. Apoi le-am adaugat treptat peste compozitia de ou. Am amestecat totul usor cu o spatula, fara a scoate aerul din amestecul de ou.

4

Intr-o tava de 30 cm pe 40 cm am pus hartia de copt si apoi am turnat compozitia de rulada. Am nivelat cu o spatula si am lasat-o la copt pentru 30 de minute.

5

Cand a fost coapta, am scos-o din tava si am infasurat-o intr-un prosop de bucatarie umezit. Am lasat-o sa se raceasca cat timp am pregatit crema.

Pentru crema
6

Intr-un bol am adaugst zmeura decongelata si cele 4 linguri de zahar pudra. Cu ajutorul unui blender vertical, am mixat totul pana a devenit o pasta. Am trecut acest sos printr-o strecuratoare pentru a scoate samburii

7

Intr-un alt bol am amestecat crema de branza si mascarpone folosind un mixer, pana a devenit o compozitie cremoasa.

8

Separat am batut smantana de frisca pentru a obtine frisca si apoi am adaugat-o peste compozitia de mascarpone si le-am amestecat.

9

Peste crema am turnat sosul de zmeura si am amestecat cu o spatula pana cand totul a fost incorporat.

Pentru ganaj
10

Am rupt ciocolata in bucati mai mici si am pus-o impreuna cu smantana de frisca intr-un bol si le-am introdus in cuptorul cu microunde pentru a se topi ciocolata. La fiecare 20 de secunde am scos bolul si am amestecat pana cand toata ciocolata s-a topit. Apoi am amestecat bine pana am obtinut un ganaj destul de lichid - similar cu o glazura

Asamblare
11

Am scos blatul din prosop si l-am netezit. Peste blat am adaugat toata crema si am intins-o uniform peste tot blatul. Am rulat blatul pentru a obtine o rulada. Peste rulada am adaugat glazura de ciocolata si am lasat-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, am decorat-o cu frisca si zmeura.

Informații nutriționale

Porții 0