Opțiuni de imprimare:

Rulada cu crema de vanilie si marmelada

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Un desert destul de rapid si gustos. Poate fi servit atat ca aperitiv cu alta umplutura , cat si ca desert in cazul meu. ^_^

Blatul de rulada :
 140 gr faina
 40 gr zahar pudra
 4 oua separate
 100 gr zahar
 1 tsp esenta de vanilie
 sare
Crema de vanilie :
 250 ml lapte
 3 galbenusuri
 2 zahar
 2 rase de faina(amidon)
 esenta de vanilie
 1 tbsp unt
Pregatirea blatului :
1

Cu mixerul, batem albusurile pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul treptat, mixand.

2

Separat mixam galbenusurile, zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine crema.

3

Peste galbenusuri cernem jumatate din faina si incorporam ușor cu o spatula sau un tel.

4

Adaugam jumatate din albusuri, amestecam, apoi restul de faina si restul de albusuri si incorporam bine.

5

In tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam.

6

Punem tava la cuptor pentru 15-20 de minute la 170°C.

7

Dupa ce e gata, lasam blatul im hartia de copt si il înfășuram strans într-un prosop umed sa se inmoaie si lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie :
8

Mixam galbenusurile si zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam amidonul mixand.

9

Laptele se incalzeste, iar jumătate din cantitate se pune peste amestec si mixam.

10

Restul de lapte din tigaie il punem la foc mic si turnam amestecul peste acesta.

11

Amestecam continuu pana compoziția devine ca o budinca si avem grija sa nu se lipeasca.

12

Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit acoperit cu folie alimentara.

13

Dupa ce s-a racit, mixam iar si o putem folosi la prajituri, iar în cazul nostru, la rulada.

Asamblarea ruladei :
14

Dezlipim usor hartia de copt in timp ce derulam blatul .

15

Punem crema de vanilie si marmelada in straturi subtiri si rulam strans.

16

Rulada se da la frigider pentru o ora, dupa care o puteti servi. Pofta buna!