Rulada cu gem are un aluat de pandispan foarte pufos, moale si aromat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare ,folosind un mixer. Cand s-au batut spuma se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mai mixeaza pana devine o bezea lucioasa si se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei adaugate treptat si se amesteca cu albusurile foarte usor cu o spatula de jos in sus.
Se adauga faina treptat si se incorporeaza tot asa usor cu o spatula .
Pe fundul tavii (de preferat o tava de aragaz ) asezam o bucata de hartie de copt si intindem foaia de rulada.
Se introduce la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute.
Cand e gata o scoatem din cupor si o rulam cat e calda si o lasam asa rulata sa se raceasca si sa capete forma de rulada.
Cand s-a racit adaugam gemul, il intindem pe toata foaia uniform si o rulam la loc.
De preferat a se pastra la temperatura camerei 4-6 ore sau pana a doua zi ca sa se inmoaie frumos.
0 porții