Opțiuni de imprimare:

Ruladă cu nucă de cocos și caramel

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare5 oreTimp total5 ore 20 minute

Nu știu daca găsesc cuvintele potrivite să vă descriu această minunăție de ruladă. Napolitană crocantă, o cremă fină de lapte praf si cocos plus un strat de biscuiți învăluiți într-un amestec de zahăr ars. Absolut delicioasă!

 3 foi de napolitană
Crema 1
 400 gr biscuiți sfărâmați
 300 ml zahăr
 300 gr apă
Crema 2
 300 gr zahăr
 100 ml apă
 250 gr unt
 100 gr nucă de cocos
 250 gr lapte praf
1

Pregătim cele trei foi de napolitană și le așezăm pe fiecare în parte pe folie alimentară de plastic (ne ajută la rulat). Le lăsăm pe masă, sau pe blatul de lucru pentru a fi la îndemână.

Crema 1
2

Într-o crăticioară se pune zahărul la caramelizat. Aveți grijă să nu se ardă, căci devine amar. Când s-a topit complet , adăugați peste el 300 ml apă și lăsați să fiarbă 3-5 minute sau până se topește tot zahărul.

3

Se ia de pe foc și se adaugă biscuiții sfărâmați(eu i-am sfărâmat cu ajutorul blenderului) și se amestecă cu mixerul sau cu o lingură până când se obține o cremă.

4

Pasta obținută se împarte în trei părți egale (pentru fiecare foaie de napolitană) și se întinde cât mai uniform pe cele 3 foi de napolitană.

Crema 2
5

Punem pe foc apa cu zahărul și lasăm să fiarbă până se topește tot zahărul.

6

Adăugăm untul și amestecăm până se topește tot.

7

Se ia de pe foc, se adaugă nuca de cocoș și laptele praf.

8

Amestecăm totul bine și procedăm la fel cum am făcut cu prima cremă. O împărțim în 3, și o întindem uniform peste crema de biscuiți.

9

Rulăm foaia de napolitană cât mai strâns posibil și rapid deoarece dacă se răcește crema, foile de napolitană se vor rupe.

10

Punem ruladele la rece pentru cel puțin 5 ore, de preferat peste noapte.