Opțiuni de imprimare:

Ruladă Eclipse

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră 15 minute

Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei, de aceea i-am spus “eclipse”.

Pentru ruladă:
 5 ouă
 sare
 1 tbsp zeamă de lămâie
 5 zahăr
 150 ml ulei
 3 apă fierbinte
 5 făină
 1 oz praf de copt
 1 tbsp cacao
Pentru crema cu alune de pădure:
 150 ml frişcă lichidă
 1 tbsp lapte
 100 gr ciocolată albă
 2 alune de pădure
Pentru crema de ciocolată cu lapte:
 150 ml frişcă lichidă
 1 tbsp lapte
 100 gr ciocolată cu lapte
Pentru decor:
 (Puţină) ciocolată cu lapte pentru răzuit
Rulada:
1

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.

2

Compoziţia obţinută se împarte în două jumătăţi : una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă împreună cu o lingură de cacao.

3

Se coace mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează la fel cu foaia de cacao.
Se lasă la răcit.

4

Foaia neagră va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de soare.
Timp de coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar depinde de aragazul fiecăruia).

Cremele:
5

Se bate toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.
Separat, într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure rumenite şi măcinate şi se amestecă.

Montare şi decor:
6

Pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă. Se acoperă cu crema de alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.
Se dă la frigider până la servire.