Opțiuni de imprimare:

Rulada mascarpone cu capsuni si afine

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Prima mea rulada! Mi se parea foarte dificil sa faci rulada...dar va spun ca este super usor de facut !!!
Gustoasa, racoroasa si puteti sa combinati cu ce fructe vreti voi!

 5 oua
 110 gr zahar
 100 gr faina
 27 gr carob
 1 lingurita extract pur de vanilie
 1 praf de sare
Ingrediente crema
 250 gr mascarpone
 110 gr smantana pentru frisca
 80 gr zahar pudra
 1 lingurita extract pur vanilie
 3 capsuni mari
 70 gr afine
Ingrediente glazura
 200 gr ciocolata menaj
 100 gr smantana pentru frisca
 o mana de miez de nuca pisat
1

În recipientul robotului de bucatarie punem 5 oua, zaharul, vanilia și un praf de sare si mixam pana se albeste compozitia.

2

Adăugați faina și carobul trecute printr-o sita.

3

Amestecam cu o spatula/lingura pana se omogenizează.

4

In tava de cuptor tapetata cu hârtie de copt, punem compoziția si o nivelam.
Lăsați la copt pentru 15 minute, la 180 de grade.

5

Cat inca este cald, presaram zaharul pudra pe suprafața blatului.

6

Rulam blatul cu tot cu hartie de copt, infasuram in folie de plastic si lasam 30 minute.

7

Mixam ingredientele pentru crema (mascarpone,zaharul pudra, smantana pentru frisca si extractul de vanilie).
Doar pana se omogenizeaza.
Nu mixati foarte mult pentru ca se poate taia!

8

Taiem capsunile in cubulete, si le adaugam in crema impreuna cu afinele.
Amesctecam pana se incorporeaza.

9

Derulam blatul, adaugam crema, intindem uniform si incepem sa rulam strans.

10

Intr-o craticioara puneti ciocolata si smântână pentru frișcă (ambele la temperatura camerei).
Topiti la foc foarte mic amestecand cu o spatula pana se omogenizeaza.
Ps. Daca nu va place ciocolata de menaj puteti folosi orice fel de ciocolata.

11

Lasati putin sa se raceasca si apoi turnați glazura de ciocolata peste rulada.
Adaugam si miezul de nuca.
Lasam la frigider minim 2 ore.