Opțiuni de imprimare:

Rulouri de dovlecei cu brânză la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

O gustare rapidă și absolut savuroasă de dovlecei cu brânză la cuptor, numai bună pentru prânz sau cină, sănătoasă și ușor de preparat.

 3 dovlecei
 300 gr telemea de vaca
 4 oua
 3 smantana
 1 legatura de marar
 sare
1

Speli dovleceii, îi cureți de coajă, apoi îi tai felii subțiri pe lungime. Îi pui într-o tavă, îi stropești cu puțină sare și îi lași să se înmoaie pentru a putea fi manevrabili.

2

Dai brânza pe răzătoare și o amesteci cu 2 ouă și cu jumătate din mărarul tocat. Pui, apoi, pe fiecare felie de dovlecel 1 lingură din compoziția de brânză, rulezi și așezi ruloul în picioare într-o tavă sau formă rotundă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.

3

Pregătești astfel toți dovleceii și îi așezi unul lângă altul în tavă, până o vei umple.

4

Amesteci smântâna cu mărarul și ouăle rămase, apoi torni compoziția peste dovlecei și dai totul la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.