Opțiuni de imprimare:

Salam aromat de biscuiți

Randamente20 de porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total40 minute

Salamul de biscuiți e desertul tău preferat ? Încearcă și această variantă delicioasă făcută în casă. Rețeta de salam de biscuiți aromat e foarte simplă și delicioasă !

 100 gr biscuiți sfărâmicioși
 200 gr ciocolată neagră cu 70% cacao
 100 gr unt
 2 gălbenușuri
 2 lichior de migdale
 50 gr amestec de migdale și fistic
Pentru servit
 100 gr zahăr pudră
1

Ciocolata ruptă bucăți și untul tăiat bucățele se pun să se topească la bain-marie, la foc mic, amestecând mereu cu o lingură de lemn.

2

După ce ingredientele s-au topit, se scoate vasul de la bain-marie, se lasă amestecul să se răcească și se adaugă gălbenușurile și lichiorul.

3

Biscuiții se sfărâmă grosier și se amestecă cu migdalele și fisticul ( ușor mărunțite ) și cu compoziția de ciocolată, gălbenușuri și lichior.

4

Pe o foaie de hârtie de copt se așează un strat de folie alimentară transparentă, se pune amestecul de biscuiți și se nivelează. Apoi, se rulează pentru a obține un sul și se strânge la capete pentru a-i da formă de salam.

5

Se lasă la frigider de pe o zi pe alta și, după ce s-a întărit, se scoate din ambalaj și se trece prin zahăr pudră. Apoi se taie și se servește.

Sfaturi
6

În loc de migdale și fistic, se pot folosi caise și prune uscate dar și stafide bine înmuiate în apă călduță cu esență de rom, preferabil, bine scurse înainte.

Informații nutriționale

0 porții

Mărime porție