Opțiuni de imprimare:

Salam de biscuiti vegan

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Salamul de biscuiti ma duce mereu cu gandul la copilarie. Deserturile simple sunt cele mai bune si o varianta ideala atunci cand iti este pofta de ceva dulce si vrei sa se pregateasca si repede. Salamul de biscuiti este o alegere ideala in astfel de momente. Poate fi personalizat in functie de gustul fiecaruia. Eu am ales o varianta mai sanatoasa, vegana sau de post.

 400 gr biscuiti simpli
 3 tbsp piure de mere
 3 tbsp stafide
 2 tbsp miere
 160 gr lapte vegetal
 50 gr carob sau pudra de roscove (puteti folosi si cacao)
 1 tbsp fulgi de migdale
 esenta de rom
 fulgi de cocos
1

Maruntim biscuitii intr-un bol incapator. Eu i-am maruntit cu mana pentru a ramane bucatile mai mari.

2

Laptele si carobul le amestecam impreuna pana se omogenizeaza si le adaugam peste biscuiti.

3

Adaugam si restul ingredientelor. Pentru a obtine piureul de mere aveti nevoie de 2 mere medii pe care le curatati de coaja si le taiati cubulete. Le puneti la fiert si dupa ce sunt gata, intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, le pasati pana obtineti consistenta unui piure.

4

Modelam salamul si il impachetam intr-o folie de prospetime si il dam la frigider.

5

Inainte sa il consumam il dam prin fulgi de cocos. Pofta buna!