Opțiuni de imprimare:

Salată de cartofi, cu smântână și bacon

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Rețetă pentru salată de cartofi rapidă, cu smântână și bacon, foarte ușor de preparat, cu ingrediente puține și la îndemână. Potrivită pentru prânz, cină sau ca o gustare între mese.

 4 cartofi
 2 tbsp ulei de masline
 zeama de la jumatate lamaie
 3 tbsp smantana
 200 gr bacon
 2 fire ceapa
 sare
 piper
1

Fierbe cartofii în coajă apoi lasă-i să se răcorească bine.

2

Curăță cartofii de coajă apoi taie-i cubulețe de dimensiuni potrivite și așează-i într-un bol pentru salată.

3

Mai departe prăjește feliile de bacon până devin crocante. După ce se vor răcori mărunțește feliile de bacon cu ajutorul unui cuțit.

4

Între timp amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie și puțină sare apoi adaugă amestecul peste cartofi.

5

Omogenizează ușor apoi adaugă smântâna, baconul mărunțit și ceapa verde tocată mărunt.

6

Amestecă salata de cartofi apoi potrivește de sare și servește cu poftă! Este bine să adaugi sarea la sfârșit deoarece baconul poate fi ușor sărat astfel că este nevoie să guști înainte.