Opțiuni de imprimare:

Salata de sparanghel cu oua

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total15 minute

Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa alimentara nu imi place sub nicio forma, m-am gandit sa va arat aceasta salata. Este foarte gustoasa, light dar si spectaculoasa in farfurie.

 150 gr sparanghel
 3 oua
 1 chives
 20 gr mustar
 1 tsp miere
 1 tsp zeama de lamaie
 5 gr sare
 2 gr piper
1

Se curata sparanghelul si se indeparteaza cam 2 cm din tulpina. Se pune o oala cu apa la fiert si se adauga sparanghelul cand apa fierbe. Se tine in apa aproximativ 3 minute dupa care se scoate intr-un castron cu apa rece.

2

Intre timp se curata ouale gata fierte si se toaca marunt. Se toaca marunt si firul de chives sau ceapa verde.

3

Intr-un borcan se adauga miere, mustarul, zeama de lime, sare si piperul si se agita bine.

4

Se aseaza sparanghelul pe o farfurie, se presara la baza lui ouale tocate apoi se pune sosul si ceapa verde.