Opțiuni de imprimare:

Salată de sfeclă roșie

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Am pregătit salată de sfeclă roșie, cu hrean, în oțet, la borcan. Hreanul este un bun conservant, așa că intenționam să o țin pentru sezonul rece, însă a ieșit atât de bună, că până la iarnă cred că fac alta. Nu este greu deloc, puteți să o condimentați cum vă place și este foarte gustoasă.
Vă recomand să alegeți bucăți de aceeași mărime, pe cât posibil, eu am avut bucăți mai mici și mai mari și am ținut cont să le scot mai repede pe cele mai mici, care au fiert repede.
Nu uitați să purtați mănuși când tăiați sfecla, pentru că pătează.

 5 bucăți sfeclă roșie (aprox 3 kg)
 4 tbsp oțet
 400 ml apă rece
 2 tbsp sare
 4 tbsp zahăr
 4 tbsp hrean ras
1

Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min sau până se pătrund ușor cu o furculiță așa cum verifici cartofii (să nu fie nici prea moi, nici tari).
Scoți pe o tavă și lași la răcit.

2

Decojești și tai, după plac. Eu am pregătit în două castroane: sfeclă tăiată bețișoare, respectiv sfeclă dată pe o răzătoare cu model.

3

Amestecul îl poți pregăti direct în vasul în care ai ras sfecla sau în borcane. Adaugi zahăr, oțet, sare și apă, dar și puțin hrean ras, guști și verifici. Mirodeniile menționate pe lista de ingrediente eu le-am împărțit în cele două castroane, însă fiecare adaptează după gust.
Transferi în borcane și pui capacele.
Le păstrezi la frigider.
Se obțin: 2 borcane de 720 ml
Poftă Bună!