Opțiuni de imprimare:

Salată de vinete

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Rețetă și sfaturi detaliate pentru a găti o salată de vinete tradițională simplă și gustoasă numai bună de savurat împreună cu familia sau prietenii.

 3 vinete
 1 ceapa
 50 ml ulei
 50 ml lamaie
 sare
1

Înțeapă vinetele cu furculița sau cuțitul din loc în loc apoi așează-le la foc sau în cuptor, în funcție de posibilități și preferință.

2

După ce vinetele sunt coapte, lasă-le câteva minute bune în chiuvetă sau într-o tavă să se răcorească.

3

Curăță vinetele de coajă apoi lasă-le la strecurat pentru a elimina sucul amar.

4

Toacă vinetele cu ajutorul unui satâr de lemn sau sticlă/plastic apoi așează-le în bolul în care vei pregăti salata.

5

Toacă mărunt o ceapă potrivită. În funție de preferințe poți adauga mai multă sau mai puțină.

6

Adaugă puțină sare, una – două linguri de zeamă de lămâie sau oțet, ulei și amestecă bine salata.

7

Continuă să mai adaugi ulei în câteva reprize, amestecând de fiecare dată ca la maioneză. Ajustează cantitatea de ulei în funcție de gust.

Servește cu poftă salata pe o felie de pâine proaspătă!