Opțiuni de imprimare:

Saleuri rapide cu prosciutto

Randamente40 de porțiiTimp total30 minute

Cum sezonul sarbatorilor de iarna este aproape si automat si cel al musafirilor. M-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta rapida de saleuri care sunt gata imediat.

 300 gr aluat pentru foietaj (eu folosesc Morarita)
 120 gr prosciutto
1

Preincalziti cuptorul la 220 de grate si tapetati tava cuptorului cu foaie de copt.

2

Aluatul pentru foietaj trebuie sa fie rece inainte sa ne apucam. Acesta vine deja intins. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa taiati bucatile de prosciutto pe lungime (circa 1 cm) si aluatul in fasii de circa 2 cm si sa rotiti rapid o bucata de prosciutto cu una de aluat, strangand usor la capete. Le coaceti pentru 10-12 minute, pana sunt aurii. Toti invitatii vor fi uimiti, iar voi veti fi incantate de acest aperitiv simplu si usor de facut.

Informații nutriționale

Porții 40