Opțiuni de imprimare:

Saratele cu telemea

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Saratelele sunt o modalitate buna de a nu irosi resturile de branza. O reteta usoara care poate fi preparata impreuna cu cei mici sub diferite forme.

 500 gr Faina
 1 tsp Praf de copt
 1 tsp Sare
 110 gr Unt rece
 110 gr Telemea
 80 gr Smantana 20%
 2 Oua
1

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga untul si framantam pana ce obtinem un amestec nisipos.

2

Se adauga 1 ou si smantana si se framanta. La final se adauga branza data prin razatoare (eu am maruntit-o cu mana).

3

Obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il dam la rece in frigider cat timp pregatim cuptorul si tava.

4

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt.

5

Intindem aluatul cat de subtire dorim. Se decupeaza in orice forma doriti.

Se ung cu ou batut si se presara seminte dupa gust. Se coc 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos). Puteti inlocui branza telemea cu cascavalul preferat.