Opțiuni de imprimare:

Sărățele degețele

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Aceste minunății sunt o alegere numai bună, dacă sunteți mare pofticioși și dependenți de ronțăială așa cum sunt. Se fac foarte ușor și se mănâncă și mai ușor și mult mai repede.

 200 gr unt cu 65% grăsime
 200 gr telemea semisărată
 220 gr făină
 1 ou
 50 gr susan
1

Untul și telemeaua se dau pe răzătoare. Recomand untul cu 65% grăsime, pentru că altfel sărățelele vor ieși destul de grase și vrem să evităm asta.

2

Peste unt și telemea se adaugă făina și se frământă cu mâna până toate ingredientele sunt încorporate foarte bine și putem face din compoziție o bilă de aluat.

3

Aluatul se pune într-un bol acoperit cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru 30 de minute.

4

După cele 30 de minute aluatul se întinde într-o foaie cu o grosime de 1,5 cm. Iar ulterior tăiem în funcție de preferințe. Dacă doriți, puteți folosi și formele de la fursecuri, pentru a le face mai jucăușe.

5

Sărățelele se ung cu ou bătut și deasupra se presară susan.

6

Degețelele se dau la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute la 180°C pe funcția ventilație sau până când sunt rumenite.