Opțiuni de imprimare:

Scones

Randamente12 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Traditionalul ceai de la ora 5, faimosul five o’clock, nu ar fi complet fara aceste preparate proaspat coapte. Acestea se mananca proaspete, fiind o baza foarte buna pentru unt, frisca si dulceata sau gemul preferat.

 450 gr faina
 50 gr zahar tos
 2 bicarbonat de sodiu
 1 tsp acid citric
 1 tsp sare
 50 gr unt
 1 ou (batut)
 285 ml lapte batut sau iaurt simplu
 Lapte pentru uns
Pentru servire:
 Unt, crema de branza, frisca simpla sau batuta
 Dulceata sau gem
1

Incalziti cuptorul la 220°C.

2

Ungeti cu putin unt si tapetati cu hartie de copt o tava mare sau doua tavi mici.

3

Cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea intr-un vas mare. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firmituri de aluat.

4

Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul. Framantati un aluat moale, putin lipicios.

5

Transferati-l pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.

6

Intindeti o foaie cu grosimea de 1cm si taiati 12 rondele (daca este nevoie, adunati resturile de aluat si intindeti o foaie).

7

Asezati rondelele in tava, lasand o mica distanta intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste.

8

Lasati preparatele la racit pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.

Sfatul cofetarului:
9

Intr-un aluat cu produse lactate fermentate, bicarbonatul de sodiu si acidul citric asigura obtinerea unui aluat pufos si diafan. Aceste ingrediente sunt masurate in lingurite rase. Din acest motiv, fiti atenti: utilizarea lor in exces poate da un gust de chimicale preparatului. In loc de lapte batut sau iaurt puteti utiliza lapte acru.

Informații nutriționale

Mărime porție 1

Porții 12