Opțiuni de imprimare:

Sos Cheddar

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Un sos pe care il putem folosi atat la cartofi prajiti/la cuptor sau la chipsuri.

 200 ml lapte
 15 gr faina alba
 15 gr unt topit
 3 gr bicarbonat de sodiu
 20 ml zeama de lamaie
 100 gr branza Cheddar
1

Intr-un bol punem bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie. Amestecam pana cand obtinem un lichid omogen, fara bule.

2

Intr-o cratita topim untul la foc mic si apoi adaugam faina. Amestecam cu telul pana cand se formeaza o pasta.

3

Am turnat treptat 100 ml de lapte rece si am amestecat sosul pana cand nu a mai avut cocoloase. L-am lasat la fiert pentru 5 minute sa nu se simta gustul de faina. In acest timp am pus restul de 100 ml de lapte la fiert.

4

Dupa cele 5 minute la foc mic, am adaugat amestecul de bicarbonat de sodiu cu zeama de lamaie si am omogenizat foarte bine sosul, apoi am oprit focul.

5

Am adaugat treptat Cheddar-ul (pe care l-am dat pe razatoare) si am amestecat continuu cu telul pana cand am pus tot Cheddar-ul. Sosul este gata! Enjoy!