Opțiuni de imprimare:

Spaghete cu pesto, sunca si nuci

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

O reteta usor de preparat, pentru iubitorii de sos pesto.

 300 gr spaghete
 2 sos pesto
 10 gr unt
 100 gr sunca (bacon)
 1 busuioc proaspat
 50 gr nuci
 2 usturoi
 1 ceapa mica
1

Spaghetele se pun la fiert impreuna cu 500 ml apa. Dupa ce acestea s-au inmuiat, le scurgeti si le clatiti intr-o baie de apa rece.

Pastrati o cana din apa de la paste. Aceasta vă va fi utila la sosul de pesto.

Pregatim sosul :
2

Taiati ceapa marunt. Imi place sa folosesc ceapa rosie la preparatele mele deoarece aroma este mai intensa. Caliti ceapa in unt pana obtineti o culoare aramie. Adaugati usturoiul taiat felii subtiri sau dat pe razatoare.

Peste amestecul obtinut, puneti 2 linguri de sos de pesto. Eu am folosit sos de pesto gata preparat, insa, daca doriti, puteti sa il faceti acasa.

Adaugati, in functie de consistenta pe care doriti sa o obtineti, apa de la pastele fierte in prealabil.

3

Intr-o tigaie, rumeniti sunculita, taiata fasii subtiri, cu putin unt. Adaugati sunculita, nucile taiate marunt si pastele peste sos.Presarati busuioc proaspat deasupra.