Opțiuni de imprimare:

Spaghete cu sos pesto de leuștean

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Spaghete gata în 10 minute, din leuștean proaspăt, busuioc și usturoi verde.

 200 gr Spaghete
 60 gr frunze de leuștean
 30 gr busuioc proaspăt
 20 gr usturoi verde
 80 ml ulei de măsline
 3 suc de portocale
 2 nuci
 2 parmezan sau fulgi de drojdie inactivă
 4 roșii cherry
 4 physalis
 1 tsp semințe de susan
1

Se pun spaghetele în apa clocotită și se lasă la fiert pentru 8 minute.

2

Se pun într-un blender frunzele de leuștean, de busuioc, usturoiul verde tăiat mărunt, nucile, uleiul de măsline și sucul de portocale și se mixează 1-2 minute până se obține o compoziție care curge din lingură.

3

Se scot spaghetele din apa în care au fiert.

4

Se așează într-un vas spaghetele scurse și se toarnă sosul pesto peste ele, apoi se amestecă.

5

Se adaugă deasupra roșiile cherry și physalis tăiate în jumătăți sau sferturi, parmezanul ras sau fulgii de drojdie inactivă și susanul.