Opțiuni de imprimare:

Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Reteta face parte din categoria ,,paste cu ce mai găsim prin frigider,,.

 200 gr spaghetti
 10 felii subtiri de bacon
 1 ceapa mica
 1 catel de usturoi
 1 rosie mare
 250 ml smantana de gatit
 50 gr parmezan ras + extra pentru servit
 1 tbsp capere murate
 1 praf de sare
 1 praf de piper
 2 ulei
1

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.

2

Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă baconul tăiat cubulețe.

3

Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale, iar pulpa se taie şi ea cubulețe.
Se adaugă peste bacon.

4

Se căleşte totul pentru câteva minute, apoi se adaugă smântâna de gătit şi parmezanul ras.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă pastele fierte.
Se amestecă bine şi se servesc cu parmezan ras deasupra şi câteva capere.

Poftă bună!