Opțiuni de imprimare:

Spanac și anghinare în sos de brânze

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Cumpărasem de ceva timp o conservă de anghinare și nu am reușit să-i găsesc locul într-o rețetă, până mi-a venit ideea să o combin cu spanac și brânze și să le gratinez pe toate la cuptor. Rezultatul a fost delicios, cremos și intens aromat de la blue cheese. Am servit cu lipii, dar se potrivește și cu crackers.

 200 gr spanac
 150 gr anghinare
 100 gr mozzarella
 100 gr cheddar
 50 gr blue cheese
 100 gr smântână pentru gătit
 200 gr cremă de brânză
 1 tbsp muștar de Dijon
 1 cățel de usturoi
 1 tbsp sos picant
 sare si piper după gust
 lipii sau crackers (pentru servit)
1

Amestecă crema de brânză cu smântâna, muștarul, usturoiul, sosul picant și condimentele.

2

Adaugă blue cheese fărâmițat, rade jumătate din mozzarella și cheddar și apoi incorporează-le împreună cu spanacul și anghinarea în cremă.

3

Unge cu puțin unt o tavă, golește amestecul în tavă și presară mozzarella și cheddar-ul rămas deasupra.

4

Dă tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la 180 °C și apoi servește cu lipie sau crackers.