Opțiuni de imprimare:

Spumă de ciocolată

Randamente4 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 25 minute

Acest desert franțuzesc este o finalitate pe măsura unei mese de sărbătoare.

 2 albușuri
 1 tbsp praf de sare
 2 tbsp zahăr
 100 ml frișcă lichidă
 100 gr ciocolată neagră
1

Se bat albușurile cu un praf de sare timp de un minut cu un mixer la viteză medie, până se transformă în spumă. Se adaugă o lingură de zahăr, apoi se continua baterea la viteză maximă, până se obține o spumă tare și se pune la rece.

2

Se bate frișca lichidă cu restul de zahăr până se întărește și se pune de asemenea la rece.

3

Se pune ciocolata neagră pe un tocător și se taie mărunt cu un cuțit pentru a se topi mai ușor. Se topește pe o baie de apă, la bain-marie, apoi vasul cu ciocolată se așează într-un vas cu apă rece, iar conținutul se răcește amestecând continuu.

4

Se amestecă albușurile-spumă cu grijă într-un vas mare cu frișca bătută. Se toarnă treptat ciocolata răcită și se amestecă bine. Se pune compoziția în pahare sau cupe de desert și se lasă la frigider minim 3 ore.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 240
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 15g24%
Proteină 4g8%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.