Opțiuni de imprimare:

Ștrudel cu cireșe și migdale

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră

Cât de repede și de simplu se poate prepara un ștrudel delicios ! Aveți nevoie doar de câteva foi de aluat gata preparate; le ungeți cu unt și adăugați umplutura.

Pentru 1 ștrudel (cca 40 cm lungime)
Pentru umplutură
 30 gr firimituri de pâine proaspătă
 60 gr migdale măcinate
 50 gr zahăr brun
 coaja rasă de la o portocală
 700 gr cireșe
Pentru aluat
 3 bucăți aluat de foi
 30 gr unt topit
 2 migdale feliate
 1 tbsp zahăr pudră
1

Se încinge cuptorul la 200˚C(180˚C cu ventilator sau treapta 3-4), se tapetează tava cu hârtie de copt. Pentru umplutură se amestecă într-un castron mare firimiturile de pâine cu migdalele, zahărul și coaja de portocală. Se spală cireșele, li se îndepărtează sâmburii și codițele, se adaugă la umplutură și se amestecă.

2

Se întinde o foaie de aluat pe un șervet de bucătărie și se unge cu un strat subțire de unt. Apoi se întinde a doua foaie deasupra, se unge cu unt, se întinde și a treia și se unge.

3

Se împarte umplutura de migdale cu cireșe în mod uniform pe aluatul de foi. De jur-împrejur se lasă o margine liberă de 2,5 cm. Acestea se îndoaie puțin peste umplutură ca să nu curgă.

4

Se împăturește ștrudelul pe lungime cu ajutorul șervetului de bucătărie și se așează în tavă, cu cusătura în jos. Se unge apoi ștrudelul cu restul de unt și se presară cu migdalele feliate.

5

Se coace ștrudelul circa 20 de minute la cuptor, până când s-au rumenit aluatul și migdalele. Se presară, cald sau rece, cu zahăr pudră și se servește. Opțional, se poate servi cu frișcă semi-bătută sau cu iaurt grecesc.

Informații nutriționale

Porții 0