Opțiuni de imprimare:

Strudel de mere si fructe de padure

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 30 minute

Un desert perfect pentru sezonul rece

 6 mere
 1 aluat de foietaj din comert
 125 gr fructe de padure proaspete sau congelate
 3 zahar brun
 coaja de lamaie
 scortisoara
 1 galbenus de ou
 pesmet
 pentru ornat: fistic, fulgi de migdale, zahar pudra
1

Preincalziti cuptorul la 200°C. Intre timp, decojiti merele (in jur de 6 mere -1 kilogram) si taiati-le in cuburi inegale. Adaugati 3 linguri de zahar brun, coaja de lamaie rasa, fulgi de migdale, un varf de scortisoara si gatiti-le (preferabil intr-o tigaie de fonta) pana cand devin fragede. Cand sunt gata, adaugati 125 de grame de fructe de padure.

2

Intindeti aluatul peste o foaie de copt si puneti niste pesmet pe mijlocul foietajului de sus pana jos, lasand un spatiu mic fara pesmet la capete, apoi adaugati umplutura de mar deasupra pesmetului.

3

Taiati marginile foietajului în fasii si incepeti sa il impletiti.

4

Ungeti cu galbenus de ou, presarati niste zahar pudra, fulgi de migdale si fistic pe deasupra si coaceti 45 de minute sau pana devine un maro auriu.

Pofta buna!