Opțiuni de imprimare:

Ștrudele cu brânză și roșii uscate

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Aveam niște iaurt din lapte de bivoliță și niște brânză ce urma să expire. Cum nu vrem să irosim mâncare, le-am folosit la aceste ștrudele pentru micul dejun și gustare.
Ne-au plăcut foarte mult. Soțul a fost foarte încântat de cele cu brânză, a spus că au gust de pizza.

Pentru aluat :
 300 gr iaurt grecesc sau smântână (rece de la frigider)
 300 gr făină de grâu tip 650 sau 000
 ½ oz praf de copt
Umplutura :
 185 gr brânză cu smântână (eu am folosit 1 cutie Făgăraș Covalact)
 150 gr caș nesărat/mozzarella /emmentaler /cașcaval ras
 2 roșii uscate
 ½ ou
 ierburi de Provence
 piper
 piper cayenne (opțional - după gust)
Pentru uns deasupra :
 ½ ou
1

Amestecați iaurtul, faina si praful de copt și lăsați-l la rece până pregătiți umplutura.

2

Bateți puțin oul cu 1 lingură de apă/lapte.

3

Într-un bol amestecați brânza, roșiile uscate tăiate mărunt, jumătate din oul bătut, asezonați cu condimente și omogenizați.

4

Preîncălziți cuptorul la 175˚C cu ventilație.

5

Pe blatul înfăinat întindeți o foaie dreptunghiulară, groasă de aproximativ 4-5 mm, apoi tăiați pătrate de dimensiunea dorită.

6

Faceți câteva tăieturi pe o jumătate a fiecărui pătrat.

7

Împărțiți umplutura de brânză pe aluatul pregătit, apoi aduceți partea crestată peste umplutură și sigilați ștrudelele presând ușor cu o furculiță pe margini.

8

Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute, sau până se rumenesc puțin deasupra.