Opțiuni de imprimare:

Stufat de pui cu legume la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

O rețetă ideală pentru zilele in care nu vreți să petreceți foarte mult timp in bucătărie, deoarece nu necesita timp îndelungat de pregătire.
Trebuie însă să stea în jur de 1 oră la cuptor, timp in care vă puteți relaxa cu o carte și un vin bun, cum fac eu. 😉

 1 Caserola pulpe de pui
 2 Cartofi
 3 Roșii
 3 Ardei gras
 1 Legătură ceapa verde
 4 Căței de usturoi
 2 Sos de soia
 Cimbru
 Piper
 1 tbsp Miere de albine
 Ulei de masline
 Patrunjel
1

Preîncălzim cuptorul la 200°.
Se spala puiul și se pune la marinat in ulei de măsline, piper, cimbru, sos de soia, miere de albine și usturoi zdrobit.

2

Cat timp puiul sta la marinat la frigider, tăiem legumele cubulețe și le punem intr-o tava in care punem înainte o foaie de copt.
!!!Daca nu aveți ceapă verde puteți să folosiți o ceapă roșie/alba.

3

Pe patul de legume vom așeza pulpele de pui, inclusiv sosul in care au stat la marinat plus pătrunjelul tocat mărunt.

4

Acoperim tava cu folie de aluminiu și băgăm în cuptorul încins pentru 40 de minute la 180°.

5

După cele 40 de minute, scădem temperatura la 150° și mai lăsăm pentru inca ~ 20 min. Sau până când se rumenește carnea. Daca nu aveți un cuptor cu ventilație, e indicat sa mai rotiți pulpele din când în când.