Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de ardei copt cu leuștean

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp total40 minute

Toamna nu e toamnă fără mirosul intens de ardei copt! Și pentru că eram curioasă ce se mai poate găti cu ardei copt, în afară de salată, am „croit” o supă cremă de ardei copt, aromată cu usturoi, chimion și boia afumată, iar la final am decorat-o cu cremă vegetală de ovăz (super gustoasă și asemănătoare cu smântâna), brânză de caju care s-a topit și, împreună cu leușteanul proaspăt, au potențat toate aromele. Un adevărat deliciu!

 4 ardei kapia
 2 căței de usturoi
 1 ceapă roșie mică
 40 ml vin roșu
 250 gr sos de roșii
 ¼ tsp chimion
 ¼ tsp boia afumată
 sare și piper după gust
 fulgi de chili după gust
 40 ml smântână (eu am folosit cremă vegetală de ovăz)
 30 gr brânză (eu am folosit branză de caju)
 câteva frunze de leuștean
1

Coace ardeii kapia și apoi curăță-i de coajă.

2

Călește ceapa tocată mărunt în puțin vin roșu, iar la final adaugă și usturoiul mărunțit și ia-le de pe foc când ambele au prins culoare.

3

Mărunțește bine, într-un blender, ardeii copți, ceapa și usturoiul călite.

4

Golește sosul într-o oală și pune pe foc, iar când începe să fiarbă adaugă sosul de roșii și condimentele și lasă pe foc până se întrepătrund aromele și supa se îngroașă. Dacă e nevoie, poți adăuga puțină apă.

5

Servește supa decorată cu smântână, brânză rasă și neapărat leuștean proaspăt pentru un plus de aromă.