Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de cartofi

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

O supă cremă rapidă, cu multe vitamine, super cremoasă, ce poate deveni cu ușurință preferata celor mici, cât și a celor mari!

 5 Cartofi
 1 Ceapa
 1 Morcov
 ½ Telina
 1 Ardei gras rosu
 2 tbsp Pasta de tomate
 3 tbsp Ulei
 Sare
 Piper
 Patrunjel
1

Spală și curăță cartofii, apoi taie-i in cubulețe de dimensiuni aproximativ egale pentru a fierbe în același timp.

2

Adaugă apă cât să-i acopere și presară puțină sare pentru gust, apoi pune-i la fiert într-o oală.

3

Curăță și legumele, taie-le în bucăți potrivit de mari, atât cât e necesar pentru a putea fi pasate cu blenderul vertical, și pune-le la călit 3-4 minute într-o tigaie încăpătoare.

4

După ce legumele s-au călit adaugă o cană de apă și lasă-le să fiarbă înăbușit. În caz că apa se evaporă prea repede și legumele nu sunt gata mai completeaz-o din când în când.

5

Spre final, când legumele sunt gata, adaugă pasta de tomate.

6

Când au fiert și cartofii varsă legumele peste ei și pasează cu blenderul vertical până obții o cremă fină.

7

Adaugă sare, piper, după gust, și supa este gata!