Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de cartofi cu leuștean

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

O rețetă simplă și gustoasă: supă cremă de cartofi cu leuștean, pentru că leușteanul e un ingredient prea puțin folosit și trebuie să îl punem mai mult în valoare. Vă invit să vă bucurați de toate aromele naturii și să redescoperiți aroma leușteanului!

 1 ceapă roșie
 2 căței de usturoi
 un cubuleț de unt
 1 kg cartofi
 750 ml supă
 500 ml lapte
 o legătură de leuștean
 sare și piper după gust
 1 tbsp semințe de dovleac
1

Curăță cartofii și jumătate din ei pune-i la cuptor, pe hârtie de copt, stropiți cu un strop de ulei și lasă-i să se coacă.

2

Călește ceapa în puțin unt, iar când devine transparentă, adaugă și usturoiul tocat. Pune cartofii rămași, tăiați cubulețe și apoi golește supa și laptele și lasă să fiarbă până se înmoaie cartofii și scade lichidul.

3

Strecoară cartofii și pune-i în blender, împreună cu cartofii copți. Adaugă puțină supă în care au fiert și leuștean și blenduie. Adaugă supă până ajunge la o consistență cremoasă.

4

Pune din nou la fiert supa cremă și condimenteaz-o după gust, cu sare și piper și las-o să se încălzească, iar apoi servește-o cu semințe de dovleac coapte, trase puțin la tigaie și poți rade și puțin cheddar deasupra dacă îți sună tentant. Poftă bună!