Opțiuni de imprimare:

Supa crema de cartofi frantuzesti

Randamente1 porțieTimp total1 oră

Daca vrei sa surprinzi prietenii cu ceva delicios dar simplu de gatit

 300 gr cartofi
 50 gr slanina afumata
 100 gr ceapa
 4 oua
 150 ml smantana
 80 gr carnati de porc mangalita ( si alt carnati poate fi utilizat dar acesta este senzational)
 80 ml smantana de gatit
 sare si piper dupa gust
1

Tăiați slănina afumată cubulete și prajiti-o pana grasimea devine lichida. Adăugați ceapa tăiată . Apoi adaugati cartofii cruzi tăiați cubulete și prăjiți-i. Adaugati apa pana acopera cartofii. Adaugati sare, piper și gătiti până când cartofii sunt moi.

2

Amestecați și omogenizați cu un mixer. Îmbogățim supa cu smântână și smântână de gatit .

3

Feliati cârnații de Mangalica, prăjiți bine feliile în tigaie și așezați-le pe prosop de hârtie. Când este răcit , se taie mărunt, cu un cuțit.

4

Ouăle sunt fierte, curățate și feliate. Tăiați ceapa subțire, sărați-o, apoi strecurați sucul, puneti ceapa în făină și prăjiți-o în ulei fierbinte, dupa care așezați-o pe un prosop de hârtie.

5

Serviți supa dupa cum urmeaza : Ouăle se pun pe fundul farfuriei, se toarna supă, se presară cu firimituri de cârnați și ceapă prăjită.