Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de ciuperci

Randamente2 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Supa cremă de ciuperci este sățioasă, foarte gustoasă și se pregătește destul de ușor. Spor la gătit și poftă bună! 🤎

 1 Ceapă mare
 550 gr Ciuperci
 250 ml Supă de legume
 250 ml Smântână pentru gătit
 20 ml Vin alb
 10 gr Cimbru
 1 Frunză de dafin
 ½ Linguriță sare
 Piper proaspă măcinat după gust
 ½ Linguriță de pudră de usturoi (opțional)
 Ulei
1

Într-o tigaie mare adăugați ceapa tocată mărunt cu puțin ulei și o lăsați pe foc mediu până când aceasta devine aurie.

2

După aceea adăugați ciupercile tăiate felii și le lăsați până când scad la jumătate fără să le acoperiți.

3

După adăugați cimbru și lăsați supa să se gătească încă 10 minute.

4

Adăugați foaia de dafin, sarea și vinul.

5

Se adaugă supa și smântâna de gătit și lăsați să se gătească timp de 15 minute, amestecând ocazional.

6

Luați supa de pe foc și adăugați piper proaspăt măcinat după gust.

7

Supa se poate servi așa sau o puteți blenda.

Informații nutriționale

Porții 2