Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de conopidă

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Zilele trecute am savurat o delicioasă supă cremă de conopidă. Deși obișnuim să mai servim și astfel de supe, de conopidă chiar nu mai făcusem.
Tare ne-a plăcut rezultatul final, așa că am decis să vă împărtășesc și vouă rețeta, ca de fiecare dată.

Supa cremă
 1 Conopidă
 1 Ceapă roșie
 2 Cartofi
 6 Căței de usturoi
 1 Țelină mică
 1 Păstârnac mic
 2 l Apa
 3 Ulei de măsline
 Boia dulce
Crutoane
 Pâine de casă
 Usturoi granulat
 Ulei de măsline
1

Am desfăcut conopida în buchețele, pe care le-am spălat, împreună cu celelalte legume curățate.

2

Am tocat cartofii cubulețe, am tăiat ceapa, țelina și păstârnacul în bucăți mai mici.

3

Am adăugat toate legumele în vasul multicooker-ului și am turnat apa peste ele.

4

Am setat multicooker-ul pe funcția Soup pentru 25 de minute.

5

La final am adăugat treptat legumele și zeama în vasul blenderului și am pulsat câteva secunde.
După ce am terminat am asezonat supa cu ulei de măsline.
În momentul servirii, noi ne-am adăugat și puțină boia dulce.

6

Crutoanele le-am copt în cuptor circa 20 de minute, la foc potrivit.
Le-am făcut din pâine de casă și am procedat în felul următor: am tăiat feliile de pâine în cubulețe, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am presărat cu usturoi granulat.