Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de dovleac

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Am pregătit această supă cremă din dovleac copt și supă de legume, am garnisit la final cu puțină smântână. Poate fi un prânz sănătos pentru cei mici, este ușor de mâncat și are un gust dulce. Dovleacul copt are o dulceață anume și parfum de toamnă.

 800 gr dovleac plăcintar
 sare
 1 ardei galben
 1 ceapă
 1 cartof
 1 morcov
 650 ml apă
 4 felii de pâine (pentru crutoane)
 1 tbsp smântână
1

Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute.

2

Cureți dovleacul, îl speli și îl tai în bucăți măricele, de dimensiuni egale, pentru a se găti uniform. Le răsfiri într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor pentru aprox 40 de minute.

3

Strecori supa de legume pregătită la început, într-un ibric, pentru a o turna mai ușor ulterior. Pui într-un vas înalt dovleacul și îl pasezi cu blenderul de mână. Poți adăuga și legumele din supă, care îți plac. Nu uita să decojești ardeiul. Eu am pus și legumele, mai puțin ceapa, și le-am dat la blender pe toate împreună cu dovleacul, subțiind cu supă câte un pic, până o pui pe toată.

Sugestie de servire :
4

Usuci câteva felii de pâine și le tai frumos.
La final, adaugi puțină smântână și crutoane.