Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de dovleac copt

Randamente1 porțieTimp total1 oră

Supa perfectă pentru o zi răcoroasă de toamnă, cremoasă și delicioasă - se poate servi la prânz sau la cină.
Dacă ești în căutarea unei idei de mâncare de dietă, ai nimerit perfect - 32 kcal / 100 ml supă!

 ½ Dovleac - dimensiune medie
 1 Ceapă - dimensiune medie
 3 Căței de usturoi
 250 ml Apă
 1 tsp Ulei de măsline
 1 Praf de sare
 1 Praf de piper
1

Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Taie dovleacul în cubulețe și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, împreună cu usturoiul și ceapa feliate. Nu curăța legumele de coajă. Stropește-le cu uleiul de măsline și lasă-le la cuptor pentru 40 de minute sau până când dovleacul devine moale.

2

Asează legumele deoparte până se răcesc, iar când dovleacul s-a răcit complet, scoate miezul de pe coajă și adaugă-l într-un blender.

3

Îndepărtează cojile cepei și usturoiului și adaugă-le în blender.

4

Adaugă apa și mixează până când compoziția devine cremoasă.

5

Mută supa într-o oală și las-o să dea în clocot.

6

Servește-o cu iaurt grecesc, brânză feta și pătrunjel uscat (sau proaspăt!).

Informații nutriționale

Mărime porție 100 ml


Cantitate per porție
Calorii 32
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 1.6g3%
Total carbohidrați 4.2g2%
Proteină 0.7g2%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.