Opțiuni de imprimare:

Supă-cremă de dovleac

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Am primit o bucată dintr-un frumos dovleac şi am pregătit o supă-cremă foarte gustoasă,cu crutoane condimentate tot de dovleac

 700 gr dovleac
 1 cartof mare
 1 morcov mare
 1 ceapa
 1 pastarnac
 1 catel de usturoi
 1 praf de sare
 1 praf de piper
 4 ulei
1

Punem întâi crutoanele la făcut : peste 200 g cubuleţele mici de dovleac se pun 2 linguri de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când. Sunt delicioase aşa condimentate, însă nu ies tari, ci moi.

2

Pentru supă se curăţă restul de 500 g dovleac si celelalte legume, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl şi tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi supă după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte supa cu crutoanele de dovleac şi eventual smântână.

Poftă bună!