Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de linte roșie și ardei copt

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Lintea roșie se potrivește de minune cu aroma intensă a ardeiului, așa că am pregătit o supă cremă delicioasă de linte roșie și ardei copt, decorată cu brânză feta și rondele de ceapă verde. O explozie de arome care te va cuceri de la prima înghițitură.

 400 gr linte roșie
 2 ardei roșii
 1 ceapă roșie
 1 morcov
 2 căței de usturoi
 ghimbir după gust
 boia afumată după gust
 chimion după gust
 sare si piper după gust
Decor
 2 tbsp ceapă verde rondele
 1 tsp semințe de floarea soarelui
 1 tsp semințe de susan negru
 1 tbsp brânză feta
1

Pune ardeii pe un grătar și întoarce-i pe toate părțile să se coacă uniform. Curăță-i de coajă și lasă-i să se odihnească pe o farfurie.

2

Fierbe, în apă, lintea roșie, așa cum e menționat pe ambalaj. Mai apoi, taie ceapa roșie cubulețe mici, dă pe răzătoare morcovul și ghimbirul și apoi rostogolește în ulei ceapa și morocovul până prind aromă și culoare.

3

La final adaugă usturoiul pisat și ghimbirul și mixează-le bine pe toate timp de 2 minute, să se combine aromele.

4

Golește legumele călite în oala cu linte și fierbe tot amestecul timp de 5 minute. Condimentează cu boia afumată, chimion, sare și piper după gust.

5

Când au fiert toate și apa s-a redus considerabil, ia de pe foc și strecoară, dar păstrează lichidul.

6

Dă în blender ardeii copți cu lintea și legumele până se obține o pastă cremoasă și apoi adaugă din apa în care au fiert, până ajunge la consistența pe care ti-o dorești.

7

Coace la tigaia încinsă semințele de floarea soarelui și susan și apoi decorează supa cremă cu ele, rondele de ceapă verde și puțină brânză feta rasă. Poftă bună!