Opțiuni de imprimare:

Supă cremă de linte roșie și cartof dulce

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Este o supa ce merge de minune savurată în sezonul rece 😊

 70 gr linte
 1 cartof dulce (de marime medie)
 1 ceapă
 1 pastarnac
 2 căței de usturoi
 1 bucățică de ghimbir
 1 tbsp ulei de masline
 1 tbsp zeamă de lămâie
 piper (sare 👶2 ani +)
1

Se pune la hidratat (cu o seară înainte) lintea în apă cu puțină zeamă de lămâie. A doua zi se spală bine în câteva ape.

2

Tocăm ceapa, usturoiul și le înăbușim pentru câteva minute, adăugăm pastarnacul, cartoful dulce (tocate cubulețe), lintea și acoperim legumele cu apă. Lăsăm oala pe foc aproximativ 30 de minute până când lintea se desface iar rădăcinoasele sunt bine pătrunse.

3

Dupa ce luăm oala de pe foc adăugăm piperul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și ghimbirul dat prin razătoare. Dacă avem prea multă supă scurgem surplusul și îl păstrăm pentu a ajusta textura supei. Cu ajutorul unui blender de mână sau alt tip de robot de bucătărie mixăm supa până când capătă o textură cremoasă.

Poftă bună! 🤗