Opțiuni de imprimare:

Supa cremoasa de rosii cu galuste

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Aromatizeaza supa cu ulei de dovleac si busuioc proaspat.

 1,50 l supa de pui
 2 morcovi
 2 cartofi
 1 ceapa
 3 catei de usturoi
 1 tbsp unt
 2 tbsp ulei de masline
 200 ml smantana pentru gatit
 1 sare si piper dupa gust
 500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii)
 2 oua
 1 tsp ulei de masline
 6 tbsp gris
1

In oala in care urmeaza sa facem supa se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse.

2

Se piseaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.

3

Separa se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Freaca apoi galbenusurile cu uleiul de masline si rastoarna-le peste albusuri. Pune grisul, putin cate putin si amesteca usor cu o furculita pana obtii o compozitie omogena, de consistenta unei smantani mai groase. Cantitatea de gris poate sa difere in functie de marimea oualor, asa ca poti sa mai adaugi una-doua linguri pana obtii consistenta dorita. Pune galustele in supa cu o lingurita : umezeste-o mai intai in supa fierbinte, ca sa le poti forma mai usor. Acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba 5 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si stropestele cu putina apa rece, ca sa iasa si mai pufoase!