Opțiuni de imprimare:

Tagliatelle cu mac și sos de prune cu cardamom

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Cu gândul la copilărie și la bunica, care făcea laște de casă (tăiței lați) cu nucă sau mac, am preparat o porție de paste dulci cu mac, scăldate în sos de prune cu cardamon. Miam, un deliciu!

 250 gr tagliatelle
 150 gr mac
 70 gr unt
 6 prune
 3 linguri de miere
 100 ml apă
 2 păstăi de cardamon
 un vârf de linguriță de scorțișoară
 zahăr pudră pentru decor
1

Pentru sosul de prune, am tăiat prunele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am tăiat felii, iar apoi le-am pus la fiert cu mierea, apa, scorțișoara și cardamon-ul. Trebuie să fiarbă până se înmoaie prunele și sosul se îngroasă.

2

Când prunele s-au fiert bine, am luat sosul de pe foc, l-am dat în blender să devină piure, apoi l-am strecurat și l-am pus în farfurie.

3

Am fiert, în apă, tagliatellele așa cum e menționat pe ambalaj și apoi le-am lăsat să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Am topit untul în tigaie, am golit macul și l-am lăsat 2-3 minute în tigaie, după care am golit tagliatelele și am amestecat bine, până s-au acoperit cu mac.

5

Pentru servire, am decorat sosul de prune cu pastele cu mac, am presărat puțin zahăr pudră și am dat startul la degustat! 😋