Opțiuni de imprimare:

Tagliatelle cu sos de ardei copt și mozzarella

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Cu gândul la marea albastră și la farmecul Greciei, am croit o rețetă mediteraneană cu tagliatelle, sos de ardei copt, măsline kalamata și mozzarella, iar pentru un plus de aromă, am presărat leuștean proaspăt. Mmm...un deliciu!

 200 gr tagliatelle
 2 ardei copți
 200 gr sos de roșii
 1 cățel de usturoi
 1 ceapă mică
 ½ tsp chimion
 ½ tsp boia afumată
 sare și piper după gust
 chili după gust
 150 gr măsline kalamata
 2 bile de mozzarella
 câteva frunze de leuștean
1

Taie ceapa roșie și usturoiul cubulețe mici și apoi rostogolește-le în puțin ulei sau unt până prind aromă și culoare.

2

Dă în blender ardeiul copt, ceapa și usturoiul călit, până se obține o pastă fină. Pune pasta obținută la foc împreună cu sosul de roșii și condimentează cu boia afumată, chimion, chili, sare și piper după gust.

3

Între timp, fierbe, în apă, tagliatellele cum e menționat pe ambalaj.

4

Când sosul s-a redus considerabil, adaugă tagliatellele cu spanac și amestecă bine, până se îmbracă în sos delicios.

5

Scoate pastele într-o farfurie și decorează-le cu măsline kalamata și mozzarella și presară leuștean proaspăt și aromat. Poftă bună!