Opțiuni de imprimare:

Tăieței cu vită ( Gyudon )

Randamente4 porțiiTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Nu te-ai gândit să mănânci tăieței peste orez, dar acești tăieței transparenți sunt făcuți din fasole mung.
Rezultatul este o mâncare japoneză clasică și sănătoasă, ușor de făcut și cu adevărat satisfăcătoare.

 100 ml sos de soia, eventual japonez
 100 ml vin de orez
 100 ml de sake
 200 ml supă de legume
 2 tbsp de zahăr
 2 cepe medii, tăiate în optimi
 400 gr fleică de vită, grăsimea îndepărtată, apoi carnea feliată subțire
 100 gr de tăieței vermicelli din fasole mung
Pentru servit
 orez japonez fiert
 ghimbir murat
 3 cepe verzi, tocate
 condimente shichimi togarashi ( găsești la magazinele asiatice )
1

Într-o oală, dă în clocot sosul de soia, vinul de orez, sake, supa de legume și zahărul. Lasă sosul să fiarbă câteva minute, apoi adaugă ceapa. Călește-o 10 minute, până când devine maronie. Adaugă carnea și gătește-o 5 minute, la foc mediu.

2

Călește tăiețeii și scurge-i. Adaugă-o în oala cu carne și gătește-i 5 minute. Servește cu orez, ghimbir murat, ceapă verde și un pic de praf de ardei iute, dacă vrei.

Informații nutriționale

Porții 4


Cantitate per porție
Calorii 366Calorii din grăsimi 4
Valoare zilnică % *
Proteină 25g50%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.