Opțiuni de imprimare:

Tartă aperitiv cu spanac și brânză

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Poate constitui un prânz sau o cină delicioasă.

 25 gr Spanac
 ¼ Ceapă
 ¾ Ouă
 50 ml Lapte
 37 ½ gr Făină
 18 ¾ gr Brânză telemea
 18 ¾ gr Brânză Cheddar
 ¼ tsp Ierburi de Provence
 ¼ tbsp Ulei
 ¼ tbsp Pesmet
 Puțină sare -după gust
 Puțin piper-după gust
 5 gr Unt pentru uns tava
1

Spălăm spanacul și îl punem la scurs.
Tocăm ceapa și o punem la călit împreuna cu spanacul timp de 5 minute.
Lăsăm tigaia la răcorit.

2

Brânza cheddar și telemeaua o dăm pe răzătoare .
Într-un bol am.pus ouăle,laptele și făina.Amestecăm bine.
Adăugăm jumătate din cantitatea de brânză,ceapa și spanacul,verdețurile uscate și piperul.

3

Ungem bine tava de tartă apoi am presărat o lingură de pesmet și am răsturnat aluatul în tavă.

4

Peste aluat am presărat restul de brânză.

5

Băgăm tarta în cuptorul rece,setat la 200°C pentru 30 de minute(până ce mijlocul este bine închegat,iar marginile sunt rumene).

6

După coacere,lăsați tarta 10 minute să se răcească.

Informații nutriționale

0.25 porții

Mărime porție