Opțiuni de imprimare:

Tarta cu bacon

Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total1 oră

O tarta cu bacon delicioasa

 300 gr faina
 200 gr unt
 ½ mg apa
 3 galbenusuri
 200 gr smantana
 250 gr bacon sau sunca afumata
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tbsp unt pentru forma
 2 faina pentru planseta si forma
1

Cerni faina intr-un castron si o amersteci cu cele 3 galbenusuri, 1 varf de cutit de sare, apa calduta si 150 g unt inmuiat la temperatura camerei.

2

Framanti aluatul si il lasi sa se odihneasca timp de o ora.

3

Tai baconul sau sunca afumata in fasii subtiri, pe care le frigi intr-o tigaie.

4

Bati ouale cu smantana si le amesteci cu baconul, sare si piper dupa gust.

5

Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina.

6

Imbraci cu aluat baza si peretii unei forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina.

7

Coci aluatul timp de 10 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava intinzi repede umplutura cu bacon si mai coci tarta timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu.

8

O servesti ca aperitiv cald sau rece.