Tarta cu ciocolata si caramel.
Incepem prin a strivii biscuitii, apoi ii amestecam cu 100g unt topit. Intr-o tava cu fundul detasabil punem amestecul si il presam cu ajutorul unui pahar.
In timpul in care ne ocupam de caramel si de sosul de ciocolata, lasam tava la frigider.
Pentru a face caramelul punem la foc mic 200g de zahar iar cand acesta se caramelizeaza adaugam 200ml smantana lichida , 50g de unt si 50g de arahide si mai lasam pe foc 4-5 minute.
Pentru crema de ciocolata punem la bain-marie 200g de ciocolata impreuna cu 200ml smantana lichida si 50g de unt pana cand ciocolata se topeste.
Acum ca avem totul pregatit, scoatem tava cu blatul de biscuiti din frigider, adaugam sosul de caramel in strat uniform apoi crema de ciocolata. O putem decora cu arahidele ramase, cu biscuiti striviti sau cu cacao. Lasam tarta la frigider cateva ore, dar cel mai bine este sa o lasati peste noapte. Pofta Buna!