Opțiuni de imprimare:

Tarta cu dovleac

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ce poate sa fie mai in ton cu toamna daca nu o tarta cu dovleac? Aromata si gustoasa..

 170 gr Unt rece
 260 gr Faina
 60 ml Apa rece
 1 tbsp Otet de mere
 2 Zahar vanilat
 1 Dovleac placintar copt
 2 Oua
 200 ml Smantana pt frisca
 396 ml Lapte condensat (o conserva)
 5 gr Ghimbir pulbere
 5 gr Scortisoara
 2 ½ gr Cuisoare macinate
 1 oz Zahar vanilat bourbon
 Esenta de portocale
1

In vasul unui robot de bucatarie se pun zaharul si faina, iar apoi se pune untul taiat cubulete.Se mixeaza pana consistenta devine nisipoasa.Se adauga apa si otetul si se mai mixeaza pana se obtine un aluat din care se formeaza o biluta.Se infoliaza si se pune la frigider pt 30 de minute.

2

Pentru umplutura se amesteca piureul de dovleac, cu ouale, iar apoi se adauga celelalte ingrediente.Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie la fel de groasa ca si un aluat de pancakes.

3

Dupa cele 30 de minute se scoate aluatul din frigider, se presara putina faina pe masa de lucru si se intinde aluatul cat sa acopere forma de tarta.Se pune apoi umplutura de dovleac.
Daca va mai ramane aluat, puteti sa decorati tarta cu diverse figurine.🙂
In final se pune in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 50-60 de minute.
Se poate consuma simpla, cu frisca, topping de caramel sau diverse dulceturi.Eu am ales dulceata de smochine.🙂