Opțiuni de imprimare:

Tarta cu dovlecei

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 15 minute

Puteți folosi și alte legume (ciuperci, roșii, spanac, sparanghel, broccoli, conopidă etc).

 2 dovlecei de marime medie
 2 ouă
 200 ml smântână pentru gătit
 piper
 ierburi de provoace
 100 gr mozzarella
Ingrediente pentru aluat :
 200 gr făină
 1 ou
 100 gr unt
 3 apă rece
1

Pentru aluat punem făina și untul într-un bol și frământăm până obținem un aluat nisipos. Adăugăm oul, apa și le încorporăm până obținem un aluat omogen.
Învelim aluatul într-o folie alimentara și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.

2

După acest timp scoatem aluatul și îl întindem într-o foaie de 0.5 cm. Rulăm aluatul pe sucitor și îl întindem pe tavă. Cu ajutorul degetelor presam aluatul după forma tavi, înțepam baza tartei cu o furculița.

3

Într-un bol batem ouăle cu smântână, adăugăm condimentele, mozzarella dată pe razătoare și amestecatăm până încorporăm bine toate ingredientele.

4

Turnăm compoziția în tavă, adăugăm dovleceii tăiați feliuțe subțiri.

5

Dăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 35 de minute.
Dacă folosiți legume congelate, le gătim la aburi pentru câteva minute sau le dăm într-un clocot. Poftă bună!