Opțiuni de imprimare:

Tarta cu lamaie și bezea

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 20 minute

O Tarta delicioasa cu o aroma intensa de lamaie și bezea pufoasa.

Ingrediente aluat :
 280 gr faina
 100 gr zahar
 140 gr unt rece
 1 ou
 sare
Ingrediente crema vanilie :
 140 gr zahăr pudra
 80 gr unt
 6 oua
 2 lamai
Ingrediente bezea :
 4 oua
 140 gr zahăr pudra
Aluat :
1

Se amesteca faina cu zaharul, sarea si se adauga untul iar apoi oul batut.

2

Se scoate conținutul pe masa de lucru și se frământa sub forma unei bile. Se pune aluatul intre doua foi de copt și se întinde cu ajutorul unui sucitor pana ajungem la dimensiunea formei de copt.

3

Se pune in tava. Se îndepărtează surplusul cu ajutorul unui cutit și se adaugă in locurile lipsa. Se înțeapă aluatul cu o furculița.
Deasupra aluatului se pune o foaie de copt apoi se pune boabe de fasole sau orez.

4

Punem tava la copt 20 de minute la 170˚C.

Crema :
5

Punem intr-o tigaie de dimensiuni medii sucul de la cele doua lamai și coaja rasa.

6

Se adaugă untul si se amesteca pana se topește.

7

Adăugăm zaharul și il incorporam si adaugam ouale batute pe rand.

8

Luam crema de pe foc și punem peste aluatul racit.

9

Punem la cuptor pentru 20 de minute la 170˚C.

Bezea :
10

Punem albușurile și zaharul și mixam pana albușul devin lucios.

11

Punem compozia deasupra tartei și o dam la cumptor pentru aproximativ 5 minute pana bezeaua prinde o culoare aurie.