Opțiuni de imprimare:

Tarta cu lamaie

Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 30 minute

Martha Stewart se numara printre cele mai cunoscute femei din Statele Unite. Succesul ei impresionant a fost construit temeinic, pornind de la retele simple si pline de savoare. Am pregatit un desert minunat pentru invitatii mei. Va invit sa urmariti reteta.

Pentru crusta
 4 albusuri
 2 faina
 1 tbsp apa rece
 2 gr sare
 ¼ suc de lamaie
 1 mg zahar
Pentru umplutura
 8 galbenusuri
 3 green sugar
 1 tbsp coaja rasa de lamaie
 1 ceașcă zeama de lamaie
Pentru toping
 1 mg smantana pentru frisca
 1 tsp green sugar
 1 tbsp coaja de lamaie
 200 gr afine
1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta cu unt.

Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.

2

Bate smantana cu green sugar intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.

Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga green sugar, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.

Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.

Aceasta nu este o reteta dietetica asa ca va rog sa va limitati la o singura bucatica!