Opțiuni de imprimare:

Tarta cu mere

Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ce faci cand ai ramas cu niste mere pe care nu le mai mananca nimeni ? Pui de o tarta rapida si delicioasa !

 200 gr faina alba
 1 ou
 100 gr unt
 500 gr mere
 1 tsp unt de cocos
 2 zahar brun
 1 tsp scortisoara macinata
Crusta
1

Intr-un bol cernem faina alba, adaugam praful de sare, oul si untul taiat cubulete.

2

Framantam bine compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele si o lasam deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura
3

Merele le curatam de coaja si de cotor.

4

Le taiem feliute si le calim intr-o lingurita de unt de cocos, pana se inmoaie.

5

La final adaugam zaharul brun si scortisoara dupa gust si amestecam.

Asamblare
6

Intindem aluatul intr-o forma de tarta din silicon sau o forma rotunda pe hartie de copt.

7

Dupa ce s-a racorit umplutura de mere, o intindem peste aluat.

8

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca. 30 de minute, pana s-a rumenit frumos tarta.

9

O servim calda cu inghetata de vanilie dar este foarte buna si a doua zi.

Enjoy !